Circulair productdesign

2 Circulair productdesign

De verschillende lagen uit de IKO atelia circulaire daksystemen worden gemaakt met een maximaal aandeel secundaire grondstoffen.

Demonteerbaar of niet, elk daksysteem wordt opgebouwd uit  losse componenten. En dat is nu juist de essentie. Elk afzonderlijk component dat onderdeel is van een IKO atelia daksysteem is ontwikkeld met de circulaire gedachte als uitgangspunt.

Zo steekt IKO veel R&D focus in het steeds verder verhogen van het aandeel secundaire grondstoffen waaruit de producten worden vervaardigd. Dit is een continu proces waar de balans tussen de kwaliteit, de verwerkbaarheid van de producten én het hoogst haalbare aandeel secundaire grondstoffen bewaakt wordt. Het continu verhogen van het aandeel secundaire grondstoffen met behoud van onze hoge kwaliteitseisen, dát is onze ambitie.

Een groot deel van de IKO atelia bitumenproducten bestaat al voor tenminste 20 % uit secundaire grondstoffen. Ons hoogste doel hierbij is een maximale reductie van het gebruik van primaire grondstoffen in de IKO atelia bitumenproducten.

Op onze IKO atelia website atelia.iko.com.nl vindt u alle informatie en documentatie die u nodig heeft bij uw circulaire Atelia project terug.

Maximale Levensduur